ons verhaal

Hoe fijn is het om ergens te kunnen lunchen, waar je je geen zorgen hoeft te maken over wat je eet? Dat je je moet bedenken hoe de ingrediënten op je bord zijn beland. Dat zijn vragen waar wij ons mee bezig hielden, vooral omdat je veel op verschillende media ziet over deze dingen.

Wij zijn gaan bedenken hoe wij dit zelf zouden aanpakken. Ideeën waren er genoeg, vooral omdat wij beiden een achtergrond hadden in de horeca. Maar hoe fijn is het om niet opnieuw het wiel uit te vinden en voortborduren op een concept wat al bestaat. Toen kwamen wij op het idee om te gaan franchisen. Wij hadden ons ingeschreven op franchiseplus, een site wat je in contact kan brengen met verschillende concepten en in de zomer van 2018 kregen wij een mail met daarin het concept “Broodje Bewust, biologisch en natuurlijk genieten” een titel wat meteen onze aandacht had. Wij hadden gereageerd op de mail, dat wij extra info wilden ontvangen over dit nieuwe biologische concept en een dag erna werden wij gebeld. Na het telefoongesprek hebben wij meteen een afspraak gemaakt om meer te weten te komen over dit concept.

Wij willen ervoor zorgen dat mensen de gelegenheid krijgen te genieten van lekker en kwalitatief eten en drinken voor een eerlijke prijs, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over bedenkelijke ingrediënten of onverantwoorde productie. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met mens, dier en milieu.

Wij kregen een presentatie over hoe dit concept tot stand is gekomen, er werd uitleg gegeven over hoe het begon met een lunchroom in Leeuwarden, met een man die hetzelfde idee had als wij.

Het concept was duidelijk, het idee ook en wat wij wilde ook. Nadat wij akkoord kregen van Koelewijn en partners zijn wij op bezoek gegaan in Leeuwarden en wat wij al dachten, we kregen van dat bezoek nog meer energie en nog meer zin om te gaan starten in onze stad, Rotterdam.

In de zomer van 2019, na alles vorm te hebben gegeven, van businessplan tot financieel plan, en een perfect pand te hebben gevonden, hebben wij ons idee voorgelegd aan verschillende financierders, want dat is natuurlijk de volgende stap. Na 3 keer nee te hebben gekregen werd de 4de keer een ja! En toen begon het allemaal echt.

Het pand aan de Van Oldenbarneveltstraat moest worden omgetoverd naar het biologische concept uit Leeuwarden.

En 20 augustus 2019 was het zover, onze droom werd een idee, ons idee kreeg een plan en ons plan werd werkelijkheid. Vanaf deze datum zijn onze deuren geopend voor een eerlijk en biologisch ontbijt of lunch. Op elk moment van de dag kunt u bij ons genieten van heerlijke en eerlijke producten, waar u zich geen zorgen hoeft te maken over de herkomst van de ingrediënten die op uw bord liggen.

Sinds april 2015 heeft Broodje Bewust Leeuwarden een EKO-keurmerk, dat wil zeggen dat 80% tot 100% van de inkopen biologisch is. Ook wij in Rotterdam gaan voor dit keurmerk, zodat u, als onze gast, zeker weet dat u biologisch eet. En ingrediënten op uw bord heeft, waarbij rekening is gehouden met dier, natuur en milieu.

Bewuste broodjes

Benieuwd naar onze broodjes?

ADRES

Van Oldenbarneveltstraat 125 A
3012 GT Rotterdam

contact

010-8403218
rotterdam@broodje-bewust.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten
Di tot vrij: 8:00-17:30
Zaterdag: 9:00-17:30
Zondag: 11:00-17:00